Girona aposta per municipalitzar l'aigua i Salt i Sarrià de Ter ho celebren

L'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula ja va decidir remunicipalitzar aquest servei quan Roger Torrent era l'alcalde. Per Fajula "és un bé que ha de ser de tothom i és satisfactori que sigui gestionat pels ens públics". 

El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Girona celebra que "el PDeCAT finalment hagi decidit pronunciar-se a favor de la gestió pública de l'aigua a la ciutat", però pensa que aquesta és una qüestió que supera la responsabilitat de l'actual govern de Girona i considera que "és el moment que tots tres ajuntaments es dotin d'un calendari d'actuacions des d'ara fins al 2020 que prevegi totes les gestions i tràmits que garanteixin les condicions per fer efectiva la recuperació del servei" i reclama la creació d'un marc de treball que inclogui moviments socials i entitats de Girona, Salt i Sarrià de Ter per tal que el procés de municipalització pugui ser seguit per la ciutadania i per garantir la màxima informació i implicació i consens social. 

Agissa té el servei d'aigua des de 1992. L'any 1976, els tres ajuntaments van adjudicar el servei a Girona SA, per mitjà d'un concurs. Quan el 1992 havia vençut l'adjudicació, es va constituir Agissa - participada en un 80% per Girona SA i en un 20% pels tres ajuntaments- i se li va adjudicar el servei «pel procediment de conveni amb empresa única existent».         El 25 de setembre del 2017 el jutjat d'instrucció n. 2 de Girona va decidir apartar Girona S.A. (que té el 80% d'Agissa) de la gestió de la societat per pressumptes irregularitat com a mesura cautelar es va prendre a proposta de la fiscalia anticorrupció. El procediment contra Agissa es va iniciar per una denúncia de la CUP de Girona.