L'Ajuntament de Sarrià de Ter vol fer una enquesta a la població per quantificar el nombre i el nivell de molèsties d'Hinojosa

Segons informa la Plataforma Prou, amb l'Ajuntament de Sarrià es va parlar que al proper ple del dia 31 de juliol s'aprovarà l'ordenança d'olors, d'una nova mesura de soroll oficial i certificada per emetre una tercera sanció, màxim en el mes d'agost i també que la setmana vinent hi ha una reunió a tres bandes, amb Hinojosa, Ajuntament i Generalitat.

El regidor de Medi Ambient de l'ajuntament de Sarrià de Ter, Josep Maria Viladomat ha explicat que en la reunió amb la Plataforma van presentar totes les mesures de control i pressió a Hinojosa. Viladomat diu que arribat l'estiu "les accions de l'empresa paperera Hinjosa no han tingut el resultat que esperaven i no han estat percebudes pels sarrianencs i sarrianenques i que això no potser un sine die". El regidor de Medi Ambient ha explicat les mesures que es prendran entre elles l'aprovació de l'ordenança de les olors i d'altra banda l'enquesta als sarrianencs i que a la web de l'Ajuntament hi trobaran tota la informació i un apartat on fer les seves queixes.

Segons Viladomat el dilluns vinent hi haurà la reunió amb Hinojosa i la Generalitat i és en aquesta reunió on l'empresa ha de presentar un pla d'accions acústic. D'altra banda el regidor de Medi Ambient també ha destacat que l'ajuntament vol més implicació de la Generalitat i que facin més controls, ja que són ells qui tenen la potestat de la llicència de l'empresa. Segons el regidor volen que deixi de generar males olors i és contundent en dir que l'ajuntament en cap cas permetrà que sigui "sine die" i assegura que l'ajuntament estarà al costat dels veïns i no permetrà que això s'allargui pels propers cinc o deu anys". Viladomat reconeix que la fàbrica ha fet accions, que ho ha intentat però que no se n'està sortint."

Per la seva banda Hinojosa sempre ha dit que la seva voluntat és no generar molèsties i que estan fent tot el possible per minimitzar-les.