Els alcaldes de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis es reuneixen amb el Conseller Josep Bargalló per demanar un institut

Els alcaldes de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis s'han reunit amb el nou Conseller d'Educació, Josep Bargalló, per exposar-li les necessitats educatives de la zona nord de Girona (Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Medinyà). 

Els alcaldes van enviar una carta conjunta per demanar reunir-se amb el conseller d'Ensenyament amb urgència per parlar de la construcció d'un nou institut. Els dos alcaldes li recordaven que la petició «de la creació del nou institut que englobaria» els dos municipis ja «s'estava gestionant amb l'anterior equip del Departament d'Ensenyament» i exposoven que creuen que «aquest projecte s'ha de poder continuar endavant ja que la població dels dos municipis supera els 8.000 habitants». segons els alcaldes «aquest volum de població és un clar indicatiu de la necessitat de poder disposar d'aquest servei».

Segons els alcaldes la contrucció d'un nou institut a Sarrià de Ter permetria descongestionar instituts de referència d'aquests alumnes,  com són el Narcís Xifra o el de Celrà que és on van ara els estudiants de Sarrià, Sant Julià i Medinyà . Els ajuntaments també proposaven que per iniciar les obres del nou institut es destinés el cost anual que paga pel transport escolar el Consell Comarcal del Gironès, uns 280.000 euros.