La Plataforma Prou prepara accions per acabar amb les pudors i els sorolls de la fàbrica Hinojosa

Aquest dimarts els veïns s'han reunit convocats per la Plataforma Prou i davant la seva impotència han decidit que es concentraran davant de la fàbrica el proper 24 d'agost.  Els veïns també han acordat a títol individual trucar als Mossos d'Esquadra en el moment que hi hagi molt soroll i/o pudor informant de la situació i presentar una denúncia. Els veïns afectats volen que se solucionin tots aquests problemes o que es tanqui la fàbrica fins que no ho solucionin.

Els Mossos han rebut aquest dimecres una allau de trucades de veïns de Sarrià de Ter denunciant els sorolls i les males olors i aquests han obert una incidència que es farà arribar a l'Ajuntament de Sarrià de Ter segons els Mossos.

La Generalitat que és qui va concedir la llicència provisional a l'empresa per continuar amb l'activitat de l'antiga Torraspapel. 

Pel que fa a l'Ajuntament de Sarrià de Ter té previst aprovar el proper dimarts en el ple municipal una nova ordenança que regularà les olors i que està orientada amb un sistema europeu de medició que permetrà graduar i mesurar les pudors i poder sancionar a Hinojosa. 

L'Ajuntament de Sarrià de Ter de moment ja ha posat dues multes per haver superat el nombre de decibels permès, però només per sorolls per això vol aprovar una ordenança que reguli el tema de les males olors i poder multar a l'empresa si no s'ajusta a la normativa.