L'Ajuntament de Sarrià de Ter engega el "Màgic Art" un nou projecte cultural i artístic al municipi

MÀGIC ART compta amb una metodologia pedagògica i activa basada en centres d’interès, que permet l’experimentació de les diverses vessants artístiques a través del joc i el moviment. El programa d’activitats va a càrrec d’un equip de professionals especialitzats en les arts i en l’àmbit pedagògic, que treballen de manera interdisciplinària utilitzant el joc com element principal i eina motivacional d’aprenentatge.

Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Jordi Estefanell el projecte neix amb la idea de crear nous públics per la cultura i fomentar la participació cultural i artística des d’edats inicials. El programa d’activitats, que va d’octubre del 2018 a juny del 2019, es desenvoluparà a l’edifici Rafael Masó del carrer Major de Sarrià de Ter i comptarà amb la col·laboració de Sarriart i l'escola d'àrt Cocu i escola de dansa de Celrà. Aquest espai permet que els nens i nenes descobreixin, coneguin i potenciïn les seves habilitats artístiques de manera que els sigui com un tast de les diferents arts perquè de cares a un futur proper puguin decidir quina d’elles els agrada més i quina se’ls dóna millor.

El període de matriculacions s’inicia aquest mes d’agost i són on-line a través de la pàgina web http://www.ecam.cat/ 

El conveni amb el Consell Comarcal del Gironès per l'Espai Cultural i Artísitic Màgi Art es presenta al ple d'aquest dimarts i segons recull la proposta la gestió i organització del projecte seguiran el mateix model que l'Escola de Música del Gironès, l'Escola de Teatre del Gironès i de l'Escola d'Art i Creativitat del Gironès. La gestió administrativa serà a càrrec del Consell Comarcal del Gironès que s'encarregarà de la contractació del professorat, de les matricules i cobrament de les quotes mensuals dels alumnes. 

El conveni estableix que el nombre màxim d'alumnes per curs serà de 10 alumnes per grup i que el cost total del curs serà de 6.840 euros per aula en concepte de professorat i que l'ajuntament aportarà el dèficit de l'aula que no es cobreixi amb les aportacions de les famílies.