Unes 300 persones es concentren davant Hinojosa contra les pudors i sorolls

Previous Next

Convocats per la Plataforma ciutadana Prou i amb el suport de totes les associacions de veïns, primer es van concentrar davant la plaça dels Gegants de Sarrià de Ter i es van dirigir caminant fins a les portes de la fàbrica Hinojosa, amb pancartes i cartells amb "Prou Pudors!!!", "Prou soroll", "Hinojosa Prou!" o la "Pudor no em deixa dormir" eren alguns dels lemes . Alguns ciutadans també portaven posades mascaretes i es va cridar durant tot el recorregut "Prou pudors, fora soroll!”. Davant l'empresa un ciutadà,  Rafael Navarro, va llegir un manifest on es diu que “Si l’empresa vol viure al poble, ens ha de deixar viure a nosaltres!” i es demana que es faci un tancament provisional de l'empresa mentre soluciona els problemes.

Entre els manifestants hi havia l'alcalde , Narcís Fajula i alguns regidors de l'Ajuntament de Sarrià. Fajula en declaracions a Ràdio Sarrià valorava positivament la concentració davant d'Hinojosa i considera que és un aval més, una acció que donarà més força a l'hora de demanar i fer pressió a la fàbrica per les pudors i sorolls i recordava que dilluns vinent hi ha prevista una reunió entre la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, i que en aquesta reunió hi assistirà també el secretari i l'enginyer de l'ajuntament. Fajula vol que s’escurci el calendari per veure materialitzades les millores al més aviat possible.

 

El Manifest:

Ja fa quasi dos anys que els veïns i veïnes del poble de Sarrià de Ter estem patint cada dia les molèsties que la Papelera de Sarrià SL del grup Hinojosa generen, tant per sorolls com per pudors, en el nostre municipi i rodalies. La finalitat de la plataforma PROU és treballar i donar suport a totes les parts implicades per tal de trobar solucions efectives el més aviat possible i fins a dia d’avui s’han fet accions conjuntes amb l’ajuntament per tal d’accelerar el calendaris de millores, estudis de sorolls i pudors, aplicació de sancions, nova ordenança de regulació d’olors… Ha arribat un altre any l’estiu i la problemàtica encara a està ben viva... molts pocs avenços en tant de temps i molta paciència de tots nosaltres. És que els nostres drets fonamentals a la intimitat no són suficients perquè les administracions i la pròpia Hinojosa no facin esforços per resoldre-ho quant abans? doncs sembla que no!! 

Resulta que Hinojosa sosté que el calendari de mesures no és responsabilitat seva i que també preveu l’opció de presentar al•legacions a la nova ordenança municipal de pudors. La Generalitat de Catalunya que no dona senyals de vida, i si n’ha donat, ha sigut provocat pel sindicat USOC Girona amb la pressió de la pèrdua dels llocs de treball per si es demana el tancament temporal de l’activitat d’Hinojosa...  Resulta que després de tant de temps es comencen a fixar reunions amb Medi Ambient de la Generalitat... i fins aleshores què ha fet l’administració, tant els uns com els altres? això ens preguntem cada dia la gent que patim la problemàtica. Senyors/es de l’administració, és tant senzill com fer complir les lleis medi ambientals, ordenances municipals... aplicar sancions i si no hi ha més remei demanar el tancament temporal de l’activitat de l’empresa Hinojosa fins que aquesta hagi eliminat la totalitat de les problemàtiques. Un cop així sigui convidem a totes les parts a treballar en un marc comú, pel bé de tots plegats, i que arribem a ser un referent de municipi trobant l’equilibri entre indústria i poble per una millora de qualitat de vida dels nostres ciutadans.