Dues reunions al setembre entre l'Ajuntament de Sarrià i la Generalitat i un nou calendari d'accions per resoldre la problemàtica de les pudors i sorolls d'Hinojosa

En aquesta reunió que s'ha celebrat a la seu de la Generalitat a Girona hi han assistit l'Alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula el secretari de l'ajuntament, Isidre Llucià i un enginyer contractat pel consistori i per part de la Generalitat el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat de Girona, Pere Saló; la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la secció de Medi Ambient del departament, Mercè Rius.

Segons Fajula han estat reunits durant unes dues hores i han arribat a la conclusió que "han d'anar tots a una, per poder solucionar els problemes de la població amb la paperera de Sarrià", Fajula ha explicat a Ràdio Sarrià que es faran dues reunions durant el mes de setembre. La primera trobada serà a mitjans de setembre entre tècnics de la Generalitat, tècnics de l'ajuntament i tècnics de l'empresa Hinojosa, per poder concretar l'estudi de soroll que s'ha fet, de manera que aquesta reunió servirà per fer una valoració i un calendari de la part tècnica de l'estudi". A finals de setembre es faria la segona reunió, aquesta serà de la part més política i segons avança Fajula hi participaran la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, el director d'Hinojosa a Sarrià de Ter, Manuel Orero i el mateix alcalde i es crearà una comissió de seguiment i també "es signarà un document on les tres parts es comprometen per escrit a dur resoldre aquesta problemàtica i que no s'eternitzi en el temps". Fajula sosté que totes les avaluacions i decisions que es prenguin, sobretot pel que fa als terminis, s'hauran de plasmar per escrit en el document.

En el cas que no es compleixin les dates, l'alcalde adverteix que hi haurà noves sancions a l'empresa. Fajula recorda que s'ha aprovat una nova ordenança d'olors, de nova creació i que el proper més estarà vigent i s'haurà de complir.