L'Ajuntament de Sarrià transmet 143 queixes a la Generalitat per la paperera Hinojosa

Aquest dilluns, 26 d'agost, ha finalitzat el termini de 30 dies atorgat per formular al•legacions sobre l’expedient obert per la Generalitat a la indústria paperera Hinojosa de Sarrià de Ter va acabar ahir. En total s'han recollit 143 documents rebuts al llarg del darrer mes al consistori i que un tècnic municipal els ha anat a presentar al migdia a l’oficina de registre de la Generalitat a Girona.


Les al•legacions van dirigides a la direcció general de Qualitat Ambiental, pertanyent al Departament de Territori i Sostenibilitat del govern català, que ha obert d’ofici i de manera anticipada la revisió de la llicència ambiental. En total, es mostra la oposició de 143 ciutadans al fet que el govern català renovi l’autorització ambiental de l’activitat de fabricació de paper a la planta Hinojosa de Sarrià.


A finals d'aquesta setmana, el nombre d'al•legacions presentades pot variar, ja que es podràn comptabilitzar aquelles que els veïns hagin presentat a través d'altres canals de comunicació amb la Generalitat (telemàticament o presencialment).
L'acció ha estat una iniciativa consensuada i impulsada entre totes les forces polítiques de Sarrià de Ter i també la plataforma Prou, que aglutina els veïns i veïnes preocupats per la problemàtica de males olors i sorolls derivats de l’activitat industrial d’Hinojosa al municipi.