Dos restaurants gironins perden la seva estrella Michelin

El teatre Lope de Vega de Sevilla ha acollit aquesta nit passada la gala d'entrega de les estrelles Michelin del 2020 on dos establiments gironins han perdut l'estrella Michelin, Els Brancs de Roses (Alt Empordà) i el Terra de l’hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). En el cas de l'establiment baix-empordanès, va rebre l'estrella l'any passat, amb Paco Pérez al capdavant de la cuina, i l'ha perdut aquest, quan el cuiner de Llançà ja no hi és. La resta d'establiments gironins que tenien estrella a la guia (13) les mantenen, com és el cas del Celler de Can Roca al capdavant, que ha obtingut novament les tres estrelles igualat només a Catalunya per l'ABaC de Barcelona de Jordi Cruz.

Pel que fa als restaurants gironins amb una estrella Michelin que repeteixen aquests son Castell de Peralada, Ca l'Arpa de Banyoles, Les Magnòlies d'Arbúcies, Empòrium de Castelló d'Empúries, Bo.Tic de Corçà, Casamar de Llafranc, Els Tinars de Llagostera, La Cuina de Can Simon a Tossa de Mar, La Fonda Xesc a Gombrèn, La Massana de Girona i Ca l'Enric de la Vall de Bianya.

Cenador de Amós, situat a Villaverde de Pontones (Cantàbria), és l'únic restaurant que aconsegueix la tercera estrella a la Guia Michelin Espanya i Portugal 2020, que incorpora sis establiments amb dues estrelles i 23 amb una, a més de donar per primera vegada un Premi a la Sostenibilitat, per a Ángel León.