Educació contempla obrir escoles i instituts a la fase 2

El Departament d'Educació contempla la possibilitat de reobrir les escoles i instituts quan s’entri en la segona fase del desconfinament. Des de la Fapac ho veurien bé sempre i quan es compleixin totes les normes de seguretat.

Al mes de juny es podria entrar en la fase 2 del desconfinament i seria aleshores quan el Departament d’Educació contemplaria reobrir escoles i instituts en diferents velocitats perquè alguns alumnes puguin tornar a les aules. Així ho va avançar el director general de Centres Públics del Departament d'Educació de la Generalitat, Josep González Cambray, en una entrevista al "Preguntes freqüents" de TV3.

Aquesta, seria una mesura per a alumnes de final de cicle perquè acabin el curs de forma presencial. La resta de cursos, el retorn seria voluntari. Precisament, el sindicat USTEC-Stes exigeix que el retorn sigués només de manera molt justificada i en casos molt excepcionals. De la seva banda, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, han volgut rebaixar les expectatives al respecte, tot i que ho veurien positiu si es compleixen tots els requisits de seguretat. De cara al 14 de setembre, el departament vol iniciar el curs de forma presencial. Això obligaria a ampliar espais als centres i la plantilla de professors per poder reduir ràtios a les aules a la meitat.