Diumenge 8 de juliol Mulla't per l'Esclerosi Múltiple 2018

Des del 1994, cada any es convida a 'mullar-se' en el sentit literal de la paraula, llençant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra l’esclerosi múltiple. Un acte de participació ciutadana i de captació de fons que enguany celebra el 25è aniversari amb l'objectiu com sempre de crear serveis per a les persones afectades i donar suport a la investigació d'aquesta malaltia al nostre país en un esdeveniment que s’ha consolidat com un gran acte de solidaritat i que compta amb el suport de més de 600 piscines i clubs nàutics de tot Catalunya. 

D'una banda, per celebrar el 25 aniversari el dissenyador Xavier Mariscal, que va ser l'autor del cartell de la primera edició, ha dissenyat també la imatge d'aquest any.  Mariscal ha optat per un traçat desenfadat, fresc i divertit tal com pretén ser el Mulla't, que vol concienciar la població d'una malaltia crònica i neurodegenerativa fent un salt a l'aigua lúdic i participatiu. A la imatge hi apareixen diferents personatges que representen, sempre de forma simpàtica, les persones que es mullen.

Per celebrar el 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' s'han preparat tot un seguit d'actes amb l'objectiu que la societat s'aboqui a la festa solidària. Durant la jornada del Mulla't hi haurà música, tallers infantils, activitats variades. Tot per reivindicar una malaltia que afecta a 7.500 persones a Catalunya i que moltes vegades és invisible.

El 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' ha aconseguit al llarg d'aquests anys donar a conèixer la malaltia. Encara avui no se'n saben les causes i hi ha molta desinformació però la situació de les persones amb esclerosi múltiple ha canviat i per millor al llarg dels 25 anys. D'una banda, fa 25 anys no hi havia tractaments més enllà de la cortissona. Avui hi ha molts tractaments al mercat tot i que encara hi ha molt camí per recòrrer. La Fundació ha anat creixent al llarg del temps. Avui té centres a Reus, Lleida i Barcelona i ofereix serveis a Girona. També té un Centre Especial de Treball que dona feina a 90 persones amb esclerosi múltiple i altres discapacitats.

Per col·laborar amb aquesta Fundació i amb els malalts d'esclerosi múltiple, es podrà deixar un donatiu a l'urna de la FEM a la piscina o comprar material específic, elaborat per la FEM (tovalloles, samarretes, bosses..).