Autopistas inaugura a l’Empordà la iniciativa "Punt Segur" un espai d’educació viària i revisió gratuïta de vehicles

Amb la finalitat de promoure una conducció segura i responsable, aquestes tres companyies han dissenyat un espai d'educació vial que consisteix en un camió d'exposició per rebre als conductors, explicar-los els punts clau per a una conducció òptima, donar a conèixer els diferents serveis i compartir la seva experiència a les autopistes.

"Punt Segur" també disposarà d'una zona exterior de revisió express de vehicles, on els conductors podran fer una revisió general dels  seus vehicles, amb la revisió de pneumàtics i revisió de llunes, amb l’ajuda de Michelin, Carglass i Rodi.

A més, informarà sobre els serveis que es troben a les àrees de servei d'Areas, que incorporen una nova oferta gastronòmica o zones infantils, entre altres. Uns espais pensats per millorar l'experiència de l'usuari i fomentar el descans dels conductors durant llargs trajectes al volant.

Concretament, l'espai se situarà per primera vegada els dies 14 i 15 a l'àrea de servei del Empordà sentit Barcelona (AP-7) per fomentar la seguretat vial dels conductors que inicien o tornen de les seves vacances d'estiu.

D'altra banda, la companyia també engega a l'AP-7, després de l'èxit de l'any passat, el projecte Ludoteques d’estiu, impulsat conjuntament amb la Cruz Roja, per fomentar la seguretat a l'autopista i promoure les aturades i el descans dels conductors. La ludoteca va dirigida als més petits que, a través de tallers, jocs i altres dinàmiques grupals relacionades amb la seguretat vial, aprendran les claus per realitzar un viatge segur per autopista amb tota la família mentre els adults descansen. L'espai estarà situat a les àrees de servei Empordà Sud i Montseny Nord, tots els caps de setmana entre el 7 de juliol i el 12 d'agost, coincidint amb l'increment de tràfic previst per a aquest estiu.

Autopistes recomana, abans d'iniciar la marxa, una revisió prèvia del vehicle i de la seva documentació com pugui ser l'assegurança i que la ITV es trobi en vigor. Programar el viatge amb antelació, intentant evitar les hores de més afluència de vehicles per iniciar el trajecte i informar-se de l'estat del trànsit abans de començar el viatge.

La distracció és una de les principals causes d'accident a Espanya, i remarca evitar que això segueixi en augment, sobretot, per l'ús del telèfon mòbil. La manca d'atenció a la carretera i al trànsit provoca que no es valorin situacions de risc amb la deguda antelació o que simplement es presentin de manera sobtada i imprevista, sense temps ni distància per reaccionar i evitar un accident. Recordem que La tecnologia ens ha d'ajudar a millorar i fer més confortable la nostra conducció, no a generar distraccions.