Salutacció promoura un any més la salut entre les persones joves per les Fires de Sant Narcís

La Taula de Promoció de la Salut Jove a Girona (Salutacció) està constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Per desenvolupar les actuacions de promoció de la salut entre els joves del programa “Salut i festa” compta amb el suport de voluntariat de l’Oficina de Cooperació de la Universitat de Girona.

L’objectiu de l’actuació és la reducció de les conductes de risc entre la població jove que participa en aquesta festa. Amb la intervenció d’aquesta barraca es pretén transmetre als joves i al seu entorn més pròxim la necessitat de l’oci responsable a través de diverses “Nits temàtiques” que permeten tractar específicament diferents temes relacionats amb la salut juvenil, així com sensibilitzar sobre les agressions sexistes.

La barraca estarà oberta cinc nits de Fires: divendres 26, dissabte 27 i dimecres 31 d’octubre i divendres 2 i dissabte 3 de novembre de les 23 h fins les 2.30 h. S’hi atendran totes les demandes d’informació sobre salut que puguin formular els joves i no tant joves que s’acostin a la Copa i s’hi desenvoluparan activitats alternatives i saludables com jocs tradicionals, un taller de artístic, un concurs, etc.

A més de la barraca, les darreres dues setmanes 400 adolescents de la ciutat han visitat l’exposició “Febre del divendres nit” a Els Químics Espai Jove. Amb aquesta exposició s’ha pretès aprofundir sobre diferents situacions i conductes de risc associades a les nits de festa: abús d’alcohol i altres drogues, conducció i relacions sexuals.