Òmnium Gironès inicia la campanya per denunciar el judici a la democràcia

Per aquest inici de campanya Òmnium Gironès ha organitzat cinc parades on s’informarà sobre que el judici que començarà a principi de l’any que ve contra 18 líders sobiranistes és una farsa ja que no es jutgen fets, sinó a tot un poble i a la democràcia. Un judici injust, inacceptable i sense garanties contra el referèndum de l’1 d’octubre, contra els drets fonamentals i contra les llibertats, segons Òmnium Gironès.  

Les parades amb material i informació sobre aquesta situació seran al matí al mercat del Lleó i de la Devesa; a Celrà al mercat de segona mà i a la tarda, les parades seran a la plaça Catalunya i plaça Miquel Santaló

Dins la mateixa campanya de denúncia que s’organitza a tot el país, aquest diumenge es pintarà un mural a la carretera Barcelona de Girona per denunciar el judici injust i la vulneració de drets civils.

Òmnium viu una situació excepcional ja que és la primera vegada que el seu president està empresonat, un cas especialment injust ja que és l’únic dels presos que no és polític i que està a la presó per ser un activista, per ser el president d’Òmnium Cultural i per haver exercit els seus drets fonamentals. El mateix Jordi Cuixart ha dit des de la presó que l’estat “persegueix el mateix objectiu que el franquisme: que la democràcia es podreixi a la presó”. Des de l’entitat es vol recordar que el 80% dels catalans s’han manifestat a favor de la llibertat dels líders sobiranistes i a favor d’una solució política.