Girona posa en marxa la primera atracció infantil adaptada de la demarcació

Previous Next

La petició que les fires siguin tan inclusives com sigui possible, ha tingut un gran ressò, ha sigut una reclamació col·lectiva de Lluito per Tu, el Consorci Sant Gregori, el centre d'educació especial Palau, l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis i l'impulsador de la campanya de recollida de firmes a Change.org, el veí de Sant Julià, David Vega.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l'acte d'estrena de l'atracció aquest diumenge, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que ha organitzat l'associació Multicapacitats a la mateixa plaça de Salvador Espriu. A l'acte hi ha assistit també la regidora d'Igualtat, Drets Socials i Habitatge; Salut i Seguretat en el Treball, i Dinamització del Territori de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau.

"Treballem amb molts àmbits de la ciutat per a una integració total de les persones amb discapacitats, perquè la gent és la nostra prioritat a Girona. Jornades com la d'avui serveixen per posar en valor tots els esforços que sumem plegats en favor d'aquesta causa i també per recordar que no podrem parar fins que arribem a tenir una ciutat plenament adaptada. L'exemple de l'atracció de la plaça de Salvador Espriu va en aquesta línia i per això vull agrair des de l'Ajuntament la bona entesa amb la família Notario i l'entitat Lluito per tu per haver col·laborat per poder disposar d'una atracció adaptada a Girona", ha assenyalat l'alcaldessa Marta Madrenas.

Per la seva banda, el president i vicepresident de l'entitat Lluito per Tu, Manel Reina i Joan Benítez han ressaltat el caràcter "pioner" de l'atracció a la demarcació de Girona "i probablement de tot Catalunya". "L'exemple dels cavallets adaptats a Girona és la mostra que aquesta acció es pot fer a qualsevol municipi, ja que es tracta d'una adaptació d'aproximadament 2.000 euros", ha explicat Manel Reina. En el cas de Girona, l'Ajuntament ha assumit aquesta quantitat. L'adaptació de l'atracció està certificada per un equip tècnic d'enginyers.

L'entitat Lluito per Tu va néixer el 2014 amb l'objectiu d'aconseguir els mitjans i recursos necessaris perquè els nens i nenes amb pluridiscapacitats puguin rebre diferents teràpies. En el marc de les Fires de Sant Narcís 2018, van impulsar, juntament amb Multicapacitats, el Consorci de Sant Gregori i David Vega, una iniciativa per tal que les atraccions de Fires fossin adaptades.

Fotos: Ajuntament de Girona