Una quarantena de ferits a Girona en les protestes contra l’acte d’aquest 6 de desembre de partits de ultradreta, a la plaça U d’Octubre de la ciutat.

Previous Next

El primer incident va tenir lloc a dos quarts de deu del matí, quan centenars de manifestants convocats per la Plataforma Antifeixista Gironina van tombar les tanques metàl·liques de la plaça U d'Octubre que havia de separar els dos grups. Per les 11 h estava convocat l'acte de la ultradreta. La segona càrrega va ser cap a les 12 del migdia després de la irrupció d'Álvaro de Marichalar a la concentració antifeixista, abans de pronunciar el seu discurs i d'on va sortir corrent, després que els concentrats el fessin fora, Marichalar va sortir corrent pel carrer Eiximenis, acompanyat de policia de paisà. Un grup de manifestants va anar darrere seu, es van viure moments tensos entre manifestants antifeixistes i els Mossos que van formar un cordó de seguretat a Jaume I on els agents van acabar carregant indiscriminadament. Tres veïns de Sarrià de Ter van resultar ferits, un d'ells de gravetat.

Aquestes actuacions policials "desmesurades i fora de lloc" van crear polèmica i la CUP va demanar la dimissió del Conseller Buch.

A la tarda, els Mossos també van fer càrregues a Terrassa on entre els ferits hi va haver la diputada de la CUP, Marina Sirvent, que va rebre l'impacte d'una bala de foam.

Fotos: Ràdio Sarrià