Sant Julià es queixa del gran volum de vehicles d’autoescola al seu municipi

Sant Julià ha preparat un plànol amb els carrers conflictius que la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona i l'Associació d'Autoescoles de les Comarques Gironines han difós. Per la seva banda, l'Associació i Trànsit han pactat una nova sortida d'examen al barri Palol d'Onyar de Quart que permetrà un major repartiment de vehicles. 

Segons Puigtió «Hi ha dies en què entre 20 i 30 vehicles d'autoescola estan assajant i fent exàmens al nostre poble. No ens oposem a aquest fet, però creiem que aquest punt de sortida tan proper al pavelló i a les nostres escoles no és el més idoni», sobretot perquè és una zona molt freqüentada per famílies i infants. Pugitió destaca que fa uns 10 anys, moment en què es va iniciar aquesta sortida d'exàmens, l'indret no estava tan urbanitzat ni constituïa el nucli municipal.

A l'any  2017, Puigtió va signar una carta en què exposava que «en els últims anys s'ha incrementat el nombre de vehicles d'escoles particulars de conductors que utilitzen carrers del nostre municipi per realitzar classes pràctiques i, per tant, el nombre de queixes per l'elevat trànsit que generen». D'acord amb la regulació vigent, el document sol·licitava que s'indiquessin «quines autoescoles tenen la seva autorització d'obertura per poder realitzar aquestes pràctiques i, per tant, haurien de disposar d'autorització municipal

Actualment hi ha quatre punts d'inici d'examen a la demarcació: Palau, Fontajau, Sant Julià de Ramis i Montjuïc, aquest darrer només a les 8 del matí. La sortida de Mas Xirgu es va eliminar i la de l'Avellaneda està aturada per obres.

Sarrià de Ter també ha notat un increment de vehicles d'autoescola que circulen pel municipi i provoquen retencions, fet que també va impulsar la petició d'informació sobre aquesta activitat.