Deixen en llibertat sense fiança el sospitós del doble crim de Susqueda

Se li ha retirat el passaport i no pot sortir del territori nacional fins que acabi el procediment. A més, s'ha de presentar els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat de Santa Coloma de Farners.

La família dels joves va denunciar la desaparició i va explicar que havien anat a fer una excursió amb caiac al pantà de Susqueda. No va ser fins al cap de dos dies que es van trobar indicis de la mort de la parella. Uns joves van localitzar un caiac mig enfonsat amb pedres de grans dimensions a dins. I finalment, el 28 d'agost es va trobar el vehicle de parella enfonsat en una zona de molt difícil accés del pantà. El 26 de setembre van aparèixer els cossos dels dos joves amb senyals de violència a dins de l'aigua. Van morir a trets segons l'autòpsia.

Els Mossos d'Esquadra van arrestar Magentí el dia 26 de febrer a Anglès. Els investigadors asseguren que no tenen cap dubte que el principal acusat és l'autor del doble assassinat de Susqueda.  Magentí va matar la seva exdona a Anglès ara fa 21 anys.

Després de la seva detenció, el jutge va ordenar l'ingrés a presó i a un pres de la seva confiança, li va explicar que va ser el seu fill qui va matar la parella i que ell només hauria ajudat a desfer-se dels cadàvers, però la policia no hi dona credibilitat.

L'advocat de Magentí, Benet Salellas ha demanar de nou la seva llibertat del seu client ja que considera que "l'acusació construeix una tesi extraordinàriament feble". L’Audiència de Girona deixa lliure el sospitós i qüestiona la tesi de la fiscalia i la investigació dels Mossos. La instrucció del cas la porta el jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners, però la defensa de Magentí, representada per l’advocat Benet Salellas, va recórrer a l’Audiència la decisió del jutge de mantenir-lo entre reixes. El tribunal dona la raó a la defensa del sospitós perquè considera que “altres persones” haurien pogut accedir al pantà sense vehicle i sense portar mòbil –el cotxe és una de les proves per incriminar Magentí–, i que els indicis “no semblen suficients” per mantenir l’home en presó preventiva –on va entrar al març–. Els quatre jutges de la secció quarta de l’Audiència desmunten dues de les claus del relat de la fiscalia: a quina zona de Susqueda van aparcar el cotxe els nois del Maresme i on va tenir lloc el crim. El fiscal ho situa a la zona de la Rierica, tot i que el tribunal no veu clar que les proves ho demostrin.

L’Audiència admet que Magentí, veí d’Anglès, era a la Rierica el 24 d’agost a l’hora dels fets –entre les 11.20 h i les 11.26 h–, però afegeix que la parella hauria pogut aparcar el vehicle en aquesta zona –com manté la fiscalia– o al torrent del Bonegre, on es va localitzar enfonsat el cotxe de les víctimes. A la motxilla dels joves es va trobar una pedra que el fiscal vincula amb la Rierica, però el tribunal recorda que es poden trobar pedres semblants en aquesta zona i en dos llocs més: el torrent del Bonegre i la font del Borni. Tot i això, l’Audiència encara carrega més contra les proves de sonometria dels Mossos per localitzar d’on venien els trets –la primera feta amb crits i la segona amb trets, gairebé quatre mesos després del crim–. Assegura que l’informe només vol “validar la tesi” de situar els trets a la Rierica i subratlla que els testimonis no es posen d’acord. Fins i tot, que un testimoni situa els trets a la font del Borni “i no a la Rierica, com fan constar els Mossos”.

 

 

Foto: ACN