La Run4Cancer deixa un benefici de 32.000 euros a Oncolliga Girona

La cursa amb més afluència de participants va ser, un any més, la d’Olot-Garrotxa, amb 1.200 inscrits, seguida de Figueres-Alt Empordà (684); Palafrugell-Baix Empordà (593), Riudellots de la Selva-Selva Interior (447), Salt-Gironès (430), Porqueres-Pla de l'Estany (385), Tossa de Mar Salt-Selva Marítima (347) i Planoles-Ripollès (142).

Pel que fa al balanç econòmic, amb el conjunt d’inscripcions a les vuit curses es van recollir un total de 40.528,73 euros, als quals cal sumar-hi 4.250 euros en concepte de donatius d’empreses patrocinadores: Gran Jonquera, Armacell, Seat Proauto, Autocars Solà, Rotary Club Garrotxa, CBG i Dipsalut. En total, 44.778,73 euros recollits que, un cop descomptades les despeses d’organització, deixen uns beneficis de 32.086,55 euros. 

El Run4Cancer, que va néixer l’any 2015, té una finalitat totalment solidària, ja que els diners recaptats es destinen a finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies, com ara atenció psicològica, drenatge limfàtic, fisioteràpia a domicili, grups de gimnàstica i marxa nòrdica per a afectades de càncer de mama, banc de perruques i estètica oncològica integral. L’entitat disposa també de dues llars-residència a Girona, per a estades de malalts i familiars, i de material tècnic i ortopèdic destinat a proporcionar comoditat en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua... Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt.

Foto: Fundació Oncolliga Girona