El Museu d’Història de Girona commemora el 18è aniversari de la mort de l’artista sarrianenca Emília Xargay

Emília Xargay va ser una de les artistes més destacades del segle XX a Girona i Catalunya, reconeguda arreu del país. El Museu d’Història de Girona va voler recordar la seva figura ahir, dilluns 28 de desembre, 18 anys després de la seva mort. El centre custodia part del fons de l’artista, i ha exposat una sèrie de Nadales d’Emília Xargay durant aquests dies.

L’artista de Sarrià de Ter va formar part del grup Indika, el primer moviment d’avantguarda de les comarques gironines. El seu toc personal a les obres la van convertir en una de les artistes més importants de l’època. La directora del Museu d’Història de Girona, Sílvia Planas, explica les Nadales d’Emília Xargay exposades durant aquests dies al centre.

Aquests Christmas compten amb dibuixos dels Reis Mags d’Orient, la Mare de Déu amb Jesús als braços o un retrat familiar de la Sagrada Família. Sílvia Planas destaca el paper d’Emília Xargay en l’art gironí i català, i convida la gent a visitar les seves obres en el Museu d’Història de Girona.

Des del Museu d’Història de Girona consideren Emília Xargay una de les grans creadores d’art a nivell gironí de la segona meitat del segle XX.

 

Imatge: Museu d'Història de Girona