Edgar Massegú guanya el primer premi del concurs internacional “Miradas”

El sarrianenc ha guanyat el premi amb la seva obra “Google Eye”, que critica el control permanent al qual estem sotmesos els ciutadans, que ens priva de la llibertat. El concurs, promogut per la Fundación Matilde Tamayo d’Art Contemporani i Hamila Health Foundation, compta amb la visió experta d’oftalmòlegs.

El concurs pretén fomentar l’art i la cultura com un bé per la humanitat, i els beneficis obtinguts en la participació van destinats a persones amb alguna deficiència visual. Edgar Massegú es mostra molt satisfet d’aquest primer premi i de poder ajudar en una bona causa.

El jurat del certamen té en compte la part artística de l’obra però també la part visual, amb la presència d’oftalmòlegs de la fundació. “Google Eye” ha estat premiada per la seva relació amb la mirada, amb la formació d’un ull que ho veu tot i ens controla a tots. Edgar Massegú afegeix que les 30 obres amb major puntuació s’exposaran en diverses mostres.

El concurs també va voler retre homenatge a Li Wenliang, l’oftalmòleg que va advertir dels perills de la Covid-19 el passat mes de desembre del 2019 a la ciutat xinesa de Wuhan.

 

Imatge: Casa Museu Edgar Massegú