Montse Jiménez presenta el “Manual d’història de la dona” com una necessitat fonamental de coneixements

La professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i autora del “Manual d’història de la dona”, la sarrianenca Montse Jiménez, presenta el seu nou llibre amb satisfacció però també destaca que, sense la seva obra, l’Estat Espanyol no comptaria amb cap manual de la dona al llarg de la història.

L’autora relata que, preparant una assignatura sobre Història, va adonar-se que a Espanya no hi ha cap manual d’aquestes característiques, a diferència d’altres països d’Europa. Montse Jiménez explica a una entrevista a Ràdio Sarrià que el manual va néixer davant la necessitat d’una base de coneixements que no existia fins ara.

El llibre repassa el paper de les dones des de l’Antiga Grècia i fins l’actualitat, el començament del segle XXI, tractant la discriminació sistemàtica al sexe femení durant totes les etapes. Montse Jiménez destaca que les dones s’han hagut de rebel·lar contra totes les èpoques històriques, ja que sempre han estat oprimides.

A més, Montse Jiménez considera que és un manual d’inici, que es pot complementar amb altres obres, fins i tot algunes ja escrites per ella.

 

Imatge: UAB