Albert Pla i Roger Mas tanquel el Festival ÍTACA 2018

Albert Pla torna diumenge al festival en un concert molt especial i en un marc incomparable. Amb el mar de fons, l’artista més irreverent i provocador de l’escena catalana reunirà vells amics i col·laboradors i plegats revisaran l'espectacle Somiatruites, en el qual repassa els principals èxits dels prop de trenta anys de la seva carrera musical. Un espectacle de petites cançons i ambients musicals que il·lustren aquella barreja de pensaments, records, anhels i estats d'ànim que sentim abans d'anar a dormir. "Aquells instants, dins el llit, on tot és possible en la nostra imaginació".

Al mateix escenari en què se celebra la Cantada d’Havaneres de Calella, Albert Pla reapareixerà en un espectacle inèdit, ple de sorpreses i acompanyat per una banda de músics extraordinaris. Pascal Comelade, al piano; Tino di Geraldo, a la percussió; i Quimi Portet, Diego Cortés i Raül Refree, a les guitarres, i Judit Farrés, Dj i corista -que s’ha incorporat a última hora-, formaran l'excepcional banda que acompanyarà el cantautor català en la seva única actuació a la Costa Brava aquest estiu. El concert se celebra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calella de Palafrugell i l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP).

Per la seva banda, Roger Mas serà l’encarregat d’estrenar dissabte un dels nous escenaris del Festival ÍTACA: la Ciutat Ibèrica d’Ullastret. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge a Parnàs, el seu nou àlbum en el qual hi trobem noves cançons, adaptacions de peces tradicionals o antigues i poemes musicats d’autors tan diversos com Amadeu Vidal i Bonafont, Toni Gol i Roca, Miquel Martí i Pol, Joan Maragall, Salvador Espriu, Eulària Anzizu...  El preu de l'entrada inclou la visita al museu i a la ciutat ibèrica, pel que s'obriran les portes una hora i mitja abans. A les 20.45h es farà una visita guiada a les instal·lacions i del museu pels assistents al concert que vulguin saber més sobre aquest extraordinari jaciment ibèric. L’actuació s’organitza amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) - Ullastret.