La 27a edició de Temporada Alta programa un centenar d'espectacles i posa l'accent en la llibertat d'expressió

Previous Next

El director del Festival, Salvador Sunyer, ha explicat que aquesta és una edició amb grans apartats, amb molta programació internacional, vint espectacles d'12 països, per a tots els públics i n'ha destacat entre d'altres l'espectacle rus <<Slava's SnowShow , un espectacle molt espectacular, de circ contemporani que agradarà absolutament a tothom. A l'altre extrem, un espectacle curiós, amb només un robot, Uncanny Valley>>. Sunyer també ha parlat de la resta d'apartats, com ara les obres de creació catalana que aprofiten per estrenar els seus espectacles al festival o espectacles que ja s'han estrenat. 

El festival s'inaugurarà el pròxim 6 d'octubre amb Isabella's room, de Jan Lauwers & Needcompany, un dels espectacles més celebrats de la companyia i que, després de la seva estrena el 2004, arriba a Girona. El festival s'allargarà fins al 10 de desembre i comptarà amb obres com 'Requiem for L' en què el coreògraf Alain Platel explora les diferents dimensions de la mort. 

Rosario, Albert Pla, Maria Arnal i Marcel Bagés, Jay-Jay Johanson, Niño de Elche, La nit dels Sopa II, Clara Peya i Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida noms destacats de la programació musical.

Pel que fa al curt de presentació del festival «La voz de España» està protagonitzat per Amaia Romero d'OT vestida de groc en un plató televisiu, versionant Jeanette “ Yo soy rebelde porque el mundo me ha hecho así ”, que reivindica la rebel·lia i la llibertat d'expressió.

El Festival ha encarregat l'espectacle, Calla, Hamlet, Calla, a un grup de joves creadors, coordinat per la gironina Carla Rovira. L'espectacle proposa una reflexió sobre la llibertat d'expressió a partir del cèlebre monòleg Ser o no ser, del Hamlet Shakespearià.

 

Més informació sobre el festival i venda d'entrades a https://www.temporada-alta.com/