Absolts els acusats d’arrencar banderes i pancartes dels Ajuntaments de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori

El Jutjat d’Instrucció nombre 3 de Girona ha fet pública aquest matí la resolució del judici celebrat el passat 8 d’octubre, en el qual hi van assistir els alcaldes de Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Sant Gregori. El judici repassava els fets succeïts la nit del 14 de febrer del 2019, quan es van arrencar banderes independentistes i pancartes demanant la llibertat dels presos polítics als tres municipis.

La fiscalia va declarar durant el judici que no veia indicis i demanava l’absolució, tot i que els Mossos d’Esquadra van trobar el material arrencat al maleter del cotxe de la part acusada. L’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, lamenta la resolució del Jutjat i demana una justícia més justa.

Els acusats s’enfrontaven a una possible multa de més de 3.000 euros, i els Ajuntaments demanaven, com a mínim, la indemnització per valor del material arrencat. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, mostra el seu desacord en una resolució, segons ell, previsible.

Marc Puigtió creu que, en un altre context, la resolució del Jutjat hagués estat diferent.

Segons la resolució, no hi ha proves suficients com per demostrar que els acusats van ser els autors dels fets.