Els bars i restaurants de Sarrià de Ter admeten que estan passant un mal moment i reclamen més ajudes

Els negocis de restauració s’han vist molt perjudicats amb els últims paquets de mesures aprovats pel procicat. El passat 15 d’octubre es va obligar al tancament de bars i restaurants al públic, i només poden servir menjar i beguda per emportar. Aquesta passada setmana, amb el toc de queda, només poden repartir comandes fins les 10 de la nit. Els propietaris de bars i restaurants de Sarrià de Ter es troben ara en un moment molt delicat, ja que no generen prou beneficis com per cobrir despeses.

És l’exemple de Josep Maria Bou, del restaurant Can Veí, que explica que amb les restriccions no generen els beneficis suficients i, a més, no poden invertir en el seu negoci per fer millores necessàries.

En José, del bar El Centre, segueix en la mateixa línia. Explica que la situació és molt dolenta, ja que “no poden fer front a les despeses que tenen només amb cafès i algun menjar per emportar”. Afegeix també que “durant el toc de queda haurien de poder obrir els bars com en la resta de comunitats autònomes”.

El fet de passar de preparar menjar i beure al local a fer-ho tot per emportar és una dificultat afegida per aquests locals. Josep Maria Bou es pronuncia sobre les mesures aprovades pel PROCICAT.

Josep Maria Bou també afegeix que s’ha posat el focus de contagi als locals de restauració i hostaleria, fet que segons ell, s’ha demostrat que és fals.

Des del sector de la restauració també denuncien que les ajudes de l’Administració pública no són suficients, i moltes vegades no es poden materialitzar per problemes amb les sol·licituds. A més, expliquen que no tots els locals poden accedir a aquestes ajudes, ja que només arriben als primers negocis que presenten la sol·licitud.

 

Imatge: Restaurant Can Veí