L’Ajuntament de Sarrià de Ter reivindica una gestió pública del servei d’aigües davant les irregularitats destapades en els últims dies

L’Ajuntament de Sarrià de Ter reitera la seva aposta per un servei públic d’aigües, després de l’escàndol avançat per Ràdio Girona sobre l’empresa Girona SA, gestora del servei d’aigües de Girona, Salt i Sarrià. Aquesta empresa privada emetia factures falses, que comptaven com a despeses, i permetien als alts càrrecs pagar-se els seus luxes.

Es calcula que els ciutadans de Girona, Salt i Sarrià han pagat al voltant d’un milió d’euros anuals de més durant els últims 20 anys, segons apunten els documents del sumari del cas, dels quals el jutge va aixecar el secret. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, recorda el procés d’auditories començat el 2012 al voltant de les sospites per la gestió del servei d’aigües.

Els documents també assenyalen els diferents ajuntaments per la manca de control sobre el destí dels ingressos, però els consistoris dels tres municipis recorden que es van personar com a acusació particular contra l’empresa Girona SA. Van engegar també un procés de remunicipalització del servei d’aigües, aprovat i anunciat a finals d’aquest 2020. Narcís Fajula recorda l’acusació particular i espera que es coneguin amb exactitud els fets succeïts entre el 1992 i 2012.

Des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter asseguren que la millor via per tenir un bon servei d’aigües és la gestió pública, i reconeix que la majoria de partits municipals del consistori hi donen suport.