L’Ajuntament de Sarrià de Ter commemora el 8M amb la lectura d’un manifest conjunt entre tots els grups municipals

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va celebrar ahir un acte institucional per commemorar el 8M, el Dia Internacional de les Dones. L’acte, adaptat a la situació pandèmica actual, va ser la lectura d’un manifest de manera conjunta entre tots els grups municipals amb representació al consistori. Un regidor o regidora de cada partit va llegir un fragment del manifest, que reivindicava el paper femení dins la societat i criticava l’opressió masclista que viu.

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Raquel Sala, va ser l’encarregada de començar la lectura recordant la jornada i destacant que la lluita ha de ser durant tot l’any, no només en el 8M.

La regidora del PSC, Estela López, va afegir que les discriminacions i els episodis de desigualtat s’han accentuat en els últims anys.

El regidor de Ciutadans, Enrique Porcar, va destacar que les funcions d’importància dins les empreses estan majoritàriament ocupades per homes.

La regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter, Mònica Aymerich, va posar el focus sobre la bretxa salarial entre homes i dones.

El regidor de Junts per Sarrià, Narcís Farroni, va apostar per un repartiment equitatiu del temps i el treball.

La representant de l’Esplai PL, Maria Mercè, també va participar en la lectura del manifest reivindicant el dret a la maternitat lliure i segura.

L’acte institucional va ser el colofó d’unes jornades amb actes i tallers al voltant del 8M, en les quals hi han participat i hi participen diferents entitats del poble.