Sarrià de Ter, Salt i Girona aposten per mantenir el preu del servei d’aigua amb el canvi de gestió

Sarrià de Ter, Salt i Girona van presentar la proposta de cares al nou model de gestió del servei d’aigua a través d’una empresa pública, i la seva intenció és no modificar la tarifa existent en l’actualitat. L’entrada en vigor de la nova tarifa es preveu per finals d’aquest 2021 o inicis del 2022.

Els tres consistoris creuen que la tarifa és una de les més econòmiques de l’entorn i, a més, volen assegurar que l’empresa pública gestora del servei d’aigua no comenci sent deficitària. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, ho explica.

La intenció dels tres Ajuntaments és premiar l’estalvi de l’aigua i castigar el seu mal ús, així que s’incorporarà un nou tram de despesa d’aigua als tres ja existents perquè les tarifes es puguin adaptar millor al seu ús. Narcís Fajula creu que aquesta proposta incentivarà el bon consum de l’aigua per part de la població.

El model de factura també seguirà la mateixa dinàmica que fins ara, hi haurà una part variable i una part fixa, i també es mantindrà la bonificació per les famílies nombroses i les tarifes socials.