Torna aquest cap de setmana la Copa Catalana de Curses d’Orientació

La màxima competició de curses d’orientació del país es reprendrà els pròxims dies 26 i 27 amb dues curses que es disputaran pels boscs de Ripoll.

Dissabte es celebrarà el Campionat de Catalunya de llarga distància, mentre que diumenge tindrà lloc una Mitja Distància puntuable també per la Copa Catalunya. Aquesta tornada a la competició significa la primera cursa oficial després de més de mig any.

L’organització de la competició ha redactat un protocol d’higiene aprovat per la Generalitat de Catalunya per poder tenir un retorn a les curses amb el mínim risc de contagi. Entre altres mesures, els corredors hauran de signar una declaració de responsabilitat dient que no tenen cap símptoma de COVID-19, les inscripcions seran online, així com totes les informacions i resultats de la cursa, s’eliminen les zones d’avituallament i l’entrega de premis i, per acabar, tots els participants hauran de dur mascareta fins el moment de començar la prova, a excepció del moment d’arribada a la meta. Ho explica el cap del Club Aligots Girona Orientació, Amadeu Breva.

El recorregut de les curses és nou, confeccionat per Ionut Zinca la tardor del 2018 i revisat i actualitzat l'estiu del 2020 per l'equip de cursa d'Aligots. Des de l’organització defensen el terreny escollit per la prova, els boscs de Ripoll, com un terreny idoni per la celebració de curses d’orientació. Amadeu Breva explica que tenen un gran número d’inscrits, fet que demostra les ganes que té la gent de tornar a la competició després de mig any.

La Federació de Curses d’Orientació de Catalunya va ser la primera en tenir un Protocol de tornada per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. Per això, cal remarcar que aquesta serà la tornada a la competició oficial, ja que durant el mes de juliol ja es van organitzar curses de caire local i popular.

 

Imatge: Club Aligots Girona Orientació