El Consell Esportiu del Gironès demana que l’activitat física sigui considerada un bé essencial

La Unió de Consells Esportius de Catalunya va presentar ahir un comunicat signat per tots els Consells Esportius del país, entre els quals s’hi troba el del Gironès, per reclamar que l’activitat física sigui declarada un bé essencial. Si l’esport és reconegut com un servei essencial, les entitats podran tornar a la seva activitat i obrir les instal·lacions a la pràctica física.

Ahir es va convocar una manifestació a Barcelona per part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per reclamar al govern que són un servei essencial. La directora de l’equip tècnic del Consell Esportiu del Gironès, Elena Díez, mostra el seu suport al comunicat i la manifestació de la UCEC i la UFEC.

Des dels Consells Esportius destaquen que s’han adaptat a les circumstàncies i celebraven activitats esportives de manera segura i amb totes les mesures de prevenció estipulades. Elena Díez remarca també el paper de l’activitat física per a totes les edats.

El Consell Esportiu del Gironès, seguint aquesta línia, va decidir tirar endavant les lligues de Futbol 7 i de vòlei, i es van mantenir les activitats a les diferents escoles de la comarca. Ara les entitats esportives estan a l’espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha donat al Govern dos dies perquè s’oposi a la demanda de suspensió del decret.

 

Imatge: UFEC