Les entitats esportives del Gironès encaren el 2021 amb la incertesa sobre el paper de l’activitat física i la tornada a la competició

Les Federacions catalanes de futbol i bàsquet, així com la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, van demanar al Govern aquesta setmana passada restriccions més lleugeres a l’àmbit esportiu, perquè es puguin reprendre les competicions d’abast català a inicis d’any i tornin de manera immediata els partits amistosos entre equips de la mateixa comarca.

El Govern encara no ha fet pública cap resposta, tot i que les entitats esportives de la comarca esperen les noves mesures del PROCICAT per saber si es modifiquen les restriccions actuals. A dia d’avui, la tornada a la competició d’abast català segueix prevista pel tram 4 de la desescalada, a finals de gener o principis de febrer. El president de la Unió Esportiva Sarrià, Joan Llunell, lamenta que les categories base no puguin competir i espera que ho puguin fer aviat.

Les diferents entitats també creuen que s’ha posat el focus en les activitats esportives de manera equivocada, i l’esport es practica de manera segura a més de ser beneficiós per la salut física i mental. La directora de l’equip tècnic del Consell Esportiu del Gironès, Elena Díez, destacava fa unes setmanes a Ràdio Sarrià la importància de l’esport en les persones. 

La UFEC també va demanar fa al voltant d’un mes i mig la declaració de l’esport com un servei essencial, i el Consell Esportiu del Gironès també es va sumar a aquesta petició.

 

Imatge: UFEC