El Consell Esportiu del Gironès dona suport a la UCEC en la seva denúncia contra les mesures en l’activitat física

La Unió de Consells Esportius de Catalunya va fer públic divendres passat un comunicat denunciant les últimes restriccions aprovades pel PROCICAT, que limiten encara més la pràctica esportiva. Des de l’entitat consideren discriminatòries les restriccions del PROCICAT que van entrar en vigor el dijous 7 de gener. També demanen que les mesures siguin coherents i igualitàries respecte altres sectors, i que es pugui practicar esport amb qualsevol llicència, ja sigui federada o no.

El comunicat denuncia que les mesures discriminen pràctica esportiva regulada per la llicència escolar i per la llicència d’activitat física, davant la pràctica regulada per la llicència federativa. Afegeixen que, segons el decret legislatiu, no es pot contemplar en cap cas la preferència de l’esport federat per davant dels altres.

Demanen també més coherència a les restriccions, ja que altres sector no veuen tan limitada la seva activitat com el sector esportiu. Posen l’exemple d’un pavelló en el qual es pot celebrar un espectacle cultural amb un aforament limitat però no és possible un entrenament a porta tancada amb 25 esportistes.

A partir d’aquestes denúncies, demanen que les excepcions en la pràctica esportiva arribin a tots els àmbits de l’esport, federat o no. També demanen que no es posi el focus sobre el sector de l’esport per sobre d’altres sectors i, per últim, que les administracions públiques dotin d’ajudes a les entitats com els consells esportius, per assegurar una pràctica de l’esport segura i viable.

 

Imatge: UCEC