El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat una moció de suport als polítics presos que fan vaga de fam

La majoria independentista ha tirat endavant al ple de l'Ajuntament de Girona una moció d'urgència en suport a la vaga de fam dels presos polítics catalans. Després de l'exposició de motius feta pels portaveus dels grups de la CUP-Crida per Girona, ERC-MES i CiU que l'han presentat conjuntament. 

La regidora i portaveu de C's, Míriam Pujola, ha manifestat que la vaga de fam dels presos polítics era de "cara a la galeria", tot qualificant-los de "figurants mediàtics", unes paraules que han indignat als partits independentistes. Carles Ribas (CiU) Madrenas, que li han contestat que li mancava humanitat amb aquelles expressions: "Una manca d’humanitat extraordinària quie avergonyiria a qualsevol persona honesta. Donen per fet que son culpables i així es veu que tot és una venjança. I quan els donen per culpables obvien que la justícia europea no està sotmesa a la repressió de l’Estat i que no els en consideren, ja que poden circular lliurement per tot Europa".

La moció impulsada per l'Associació de Municipis per a la Independència, assegura que l'acció dels presos polítics posa el focus en "l'arbitrarietat de la justícia espanyola" que atempta "contra drets fonamentals com la presumpció d'inocència".

Foto: Ajuntament de Girona