L’alcaldessa Marta Madrenas apel·la als grans consensos de ciutat per afrontar els reptes de futur de Girona

Previous Next

Al llarg del discurs, Marta Madrenas s’ha focalitzat en la necessitat de crear grans consensos per afrontar els reptes de futur de la ciutat, un dels trets principals del que ha anomenat “model Girona”, basat en un “projecte compartit de ciutat”, i que ha exemplificat amb diverses iniciatives, des de la reforma del Barri Vell fins a la creació de la Universitat de Girona passant per la cultura com a motor de la ciutat i el fet de caminar cap a polítiques sostenibles.

“Reivindico els consensos com a base de les transformacions i dels reptes que han de venir. Crec que aquesta és la clau d’aquest model que ha fet de Girona una ciutat d’èxit. Amb molts reptes i coses a millorar, és cert, però que segur que superarem caminant plegats administracions, associacions, empreses i tothom qui s’hi vulgui afegir”, ha indicat l’alcaldessa. Madrenas ha convidat la ciutadania a participar en aquest model per “fer plegats una ciutat cada dia millor, més justa, més dinàmica, més viva, més solidària, més sostenible”.

Madrenas ha posat èmfasi en el paper central de les persones dins del desenvolupament d’una “ciutat hospitalària, solidària, que s’ha sentit cridada a donar resposta als més vulnerables” i ha assenyalat que la cohesió social és el “nostre gran tresor, construït durant molts anys i que encara perdura en aquesta ciutat; és el principal valor a mantenir inalterable passi el que passi”.

Per acabar, l’alcaldessa ha fet una crida a enfortir el paper de les administracions locals i de les ciutats mitjanes “com a vertebradors territorials”, fent que guanyin “més pes de decisió en el disseny de les polítiques globals” i en la “percepció de recursos”. “Les ciutats mitjanes han de ser part essencial de l’agenda urbana catalana i mundial. Menystenir-les seria un error de grans proporcions. Les dades demostren que ciutats com Girona podem també ser ciutats tractores en la nova economia global, però necessitem que es confiï en les nostres possibilitats, tant des de l’àmbit polític com també des de l’àmbit econòmic”, ha remarcat.

El periodista Jordi Grau ha estat l’encarregat d’obrir l’acte amb una entrevista a l’alcaldessa en la qual ha tractat diversos temes d’actualitat de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Girona