Reprenen la lluita per segregar Medinyà

Es van transmetre a Vila els acords de la moció que es va aprovar de manera unànime en el ple de Sant Julià del 9 de juliol del 2018. La moció va ser presentada entre totes les formacions de l’Ajuntament (ERC, Medinyà 1972-E, dues regidores no adscrites, CiU i Independents per Sant Julià de Ramis i Medinyà-CP). En el text s’instava els partits a proposar canvis legislatius per intentar restaurar el marc legal que havia permès a Medinyà recuperar la seva condició de municipi.

Puigtió ha explicat que el delegat “coneix molt bé tot aquest tema”, ja que quan el Constitucional va resoldre que Medinyà havia de tornar a dependre administrativament de Sant Julià, Pere Vila era el president de la Diputació de Girona. Va assumir el càrrec poc després que el Parlament aprovés la llei 8/2015, de creació del municipi de Medinyà (el 948è poble de Catalunya). “Vila està molt a favor de parlar i explorar nous possibles camins. Des de l’Ajuntament de Sant Julià hem requerit una reunió a Governació i vam acordar que Vila ens hi acompanyarà.”

Segons Puigtió, després que el Constitucional anul·lés la llei 8/2015, “la Generalitat és qui ens havia de defensar”: “Tot plegat va quedar aturat. Hi va haver els preparatius de l’1-O, la injusta aplicació de l’article 155 per part de l’Estat i la marxa forçada del govern. No teníem un interlocutor de la Generalitat amb qui parlar i, ara que hi torna a haver un govern més consolidat, hem mogut fitxa novament amb l’objectiu que ens aconsellin sobre quins passos hem de fer. La segregació és una petició dels dos pobles i lluitarem, no ens volem conformar.” Conclou que un altre propòsit és deixar lligat i encaminat el tema amb vista a les eleccions locals del maig per tal que el nou govern municipal que es formi no es faci enrere, sinó que continuï en aquesta línia.

Foto: El Punt Avui