Sarrià de Ter inverteix 28.000 euros en la nova sala d'exposicions Dolors Xabé

Segons va especificar al ple el regidor de Cultura, Jordi Estefanell es vol adequar aquesta sala per destinar-la a la creació artística i cultural,  amb l'objectiu d'oferir aquest espai a artistes consolidats,  però també a artistes emergents.

A precs i preguntes, el regidor de CP, Roger Casero va demanar explicacions sobre el nou institut i la previsió de la construcció dels mòduls prefabricats i va insistir en el tema del terreny i cimentació que siguin els adequats i que s'hi puguin instal·lar els mòduls sense problemes. també es va interessar per les previsions que tenen equip de govern i departament d'Educació de fer algun tipus de reunió informativa,  una en l'àmbit escolar i l'altre pels pares donat que les preinscripcions s'obriran a finals de març.

Casero també va formular diferents preguntes relacionades amb l'institut, la visita del Conseller d'Educació i qüestions com ara que passa amb els alumnes que vulguin continuar anant al Xifra, amb el transport escolar, la mobilitat de l'alumnat i les afectacions. L'alcalde, Narcís Fajula i la regidora d'Educació, Lourdes Gelada van explicar que han demanat la redacció d'un pla de mobilitat de la zona i el transport i que un cop tinguin més informació sobre l'institut faran una reunió amb els veïns i amb els pares esperen a tenir el projecte educatiu. Fajula va avançar que el nou institut tindrà 4 línies.

Casero també va preguntar sobre la convocatòria de la licitació de la gestió de l'emissora municipal i sobre el fet de si s'havia presentat alguna empresa i si ja s'havia convocat la mesa de contractació. Va respondre el secretari, Isidre Llucià, que és un procediment restringit, que s'han convidat cinc empreses i de les quals moment només se n'hi ha presentat una, i que la mesa de contractació fins que no s'hagi acabat tot el procés no es convocarà la mesa. Per últim va preguntar en relació al pla que l'empresa Paperera Hinojosa ha presentat i l'equip de govern ha acceptat i si implica el fet d'acceptar una moratoria de qualsevol tipus de sanció durant aquests 13 mesos malgrat que hi pugui haver un incompliment de l'ordenança.

El regidor de Medi Ambient, Josep M Viladomat va comentar que la sanció d'Hinojosa està al contenciós administratiu i pel que fa al pla de sorolls van acceptar-lo perquè l'empresa comenci a fer actuacions i que hi ha un acord per complir la normativa acústica i durant aquests tretze mesos l'ajuntament es compromet a no sancionar a l'empresa si no incompleix cap dels punts acordats i dins el termini del pla.

Per la seva banda, el regidor del PDeCat, Jordi Costa també va preguntar sobre el nou institut i va fer referència a les inquietuds dels pares sobre quan es faran les reunions a Sarrià, ja que a Sant Julià de Ramis i a Medinyà ja s'han fet reunions amb els pares i de quan es preveuen fer a Sarrià de Ter.

Costa, també va fer el prec de què li facin arribar el pla que s'ha acceptat de l'empresa Hinojosa i va preguntar si Hinojosa havia pagat la multa recorreguda i finalment va queixar-se que els camions aparquen a la vorera del carrer Flores, davant la fàbrica.

Segons va explicar l'alcalde, i el regidor de Medi Ambient s'ha encarregat un estudi de mobilitat per la zona Hinojosa per solucionar el problema dels camions i s'ha demanat a l'empresa si poden encabir-los i que no es quedin a la carretera o sobre les voreres. Fajula també va comentar que s'han posat una vintena de sancions als camions que estan esperant per entrar a l'empresa.

Per part del públic, el coordinador del grup local de Ciutadans a Sarrià, Raul Cardona ha traslladat al govern les inquietuds dels veïns respecte al projecte del nou institut quan queden escassos dos mesos per a l'inici del període de preinscripcions i el fet que no comprenen com encara no hi ha data d'inici de les obres i ni l'ajuntament coneix el projecte ni l'equipament del centre on han d'inscriure's als seus fills el curs que ve i que genera dubtes de com serà, si tindrà aula d'informàtica, laboratori, biblioteca, sala d'actes, si hi haurà instal·lació esportiva o s'haurà de travessar l'autovia per utilitzar el pavelló municipal, si hi haurà menjador, entre d'altres dubtes.

L'alcalde va respondre que és un institut reivindicat des de fa molts anys i va fer referència al fet que fins que no s'ha pogut governar a la Generalitat no s'ha pogut decidir sobre fer un institut a Sarrià i va assegurar que per l'inici de curs es tindran habilitades les aules que es necessiten i també va informar que s'utilitzarà el pavelló municipal per fer esport i va apuntar que els mòduls seran d'última generació.

Foto: Ràdio Sarrià