Madrenas obre la porta a pactar a Girona però no descarta governar en minoría

 Els nou regidors que JxCat ha tret aquest 26-M a Girona són "un gran resultat" segons Madrenas . La cap de llista ha posat de relleu que la candidatura que encapçala ha sumat 1.600 vots més que en els comicis del 2015 –aleshores, sota les sigles de CiU- i que el seu projecte de ciutat ha rebut l'aval "de gairebé el 31%" de la ciutadania.

En aquestes municipals, la llista de JxCat ha rebut 13.435 vots, més de 5.000 més que Guanyem Girona, que ha quedat segona força amb 8.311.  Per formar govern a l'Ajuntament l'alcaldessa en funcions no es tanca a cap de les dues opcions que té damunt la taula, la de buscar la majoria o bé encarar el mandat en minoria.

D'entrada, però, per explorar quines opcions té, Madrenas ja ha convocat una ronda de contactes amb la resta de caps de llista. I els ha citat a tots ells al seu despatx d'Alcaldia entre avui i demà. Madrenas vol saber si algunes d'elles continuen amb la mateixa línia que han seguit durant la campanya, en què van dir "coses incertes i gens constructives". Ara per ara, no té cap "prioritat" a l'hora de fixar un soci prioritari i tant s'obre a tancar un pacte estable que li garanteixi majoria, com a encarar aquest mandat en minoria. "Les dues fórmules són possibles, perquè les he viscudes i implementades, i de les dues maneres hem pogut tirar endavant el projecte de ciutat", recorda l'alcaldessa en funcions.