L'Ajuntament de Sarrià de Ter celebra l'últim ple municipal abans de vacances

Aquest dimecres al vespre ha tingut lloc la sessió plenària de Juliol a l'Ajuntament de Sarrià de Ter. El ple, s'ha continuat fent de forma telemàtica, al·legant motius de responsabilitat i precaució davant la situació de pandèmia.

Dins punts de l’ordre del dia en destaca la proposta d'aprovació de les festes locals de l’any 2021, l’addenda de pròrroga del conveni entre l'ajuntament i el Consell Comarcal del Gironès per la cessió de l’ús de part de l’espai del centre Sarrià-221 i la moció per part dels grups de l'oposició referent a l'activació de l'emissora municipal. Abans però, i com ja és habitual mensualment, l'acte, ha començat amb l'actualització de la informació de l’estat de les millores de la paperera Hinojosa per part de l'Alcalde ha llegit les conclusions del document a una reunió mantinguda amb la generalitat, fàbrica i els departaments tècnics respectius tant de l'empresa com del consistori. Fajula ha posat sobre la taula el detall del resum assegurant que ja s’han realitzat els tancaments de diversos sectors de la fàbrica, a més de la instal·lació del filtre de carbó. Tot plegat amb l'objectiu d'anar acostant la situació a les mesures dictades pel PGO.

 Pel que fa el punt referent els dies festius, aquest s’ha aprovat per unanimitat tot i una puntualització del PAS. La regidora Irene Iglesies, ha afegit que es podria mirar de que el dia de Festa Major del Municipi fos festiu. El mateix grup municipal i en referència al conveni sobre l'equipament Sarrià-221, han apuntat que seria convenient publicar unes bases que defineixin clarament uns objectius i una regulació de l'espai. Malgrat tot, aquest punt ha estat aprovat també per unanimitat. Recordem que l'ús d'aquest espai és fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Gironès, pel qual es cedeix un espai determinat de l'antic centre de visitants del Gironès.

 

La primera moció va ser presentada pel grup municipal del PSC, referent a la proposta de convocatòria del Consell Escolar Municipal, amb motiu de l'inici del proper curs. En general s'ha fet una valoració positiva de la moció, al·legant el clima de diàleg reiterat amb els diversos sectors: professors ampes i famílies. Tot i això, el grup municipal d'Esquerra Republicana han emès un vot en contra, defensant que tot el que s’ha comentat al punt ja va amb les directrius del departament d'educació de la Generalitat i  està consensuat amb els directors dels centres del municipi. En aquest sentit, i segons el govern local, els responsables educatius han preparat els seus plans d'organització supervisats per la inspectora d'educació del Departament . La segona moció presentada al ple ha estat la dels grups municipals Poble Actiu Sarrià, JuntsxSarrià, PSC i Cs, on es demana una reactivació de la ràdio municipal. Aquest punt és on hi han hagut les diferències més marcades entre equip de govern i oposició. De fet, al començar la sessió l’Alcalde ja ha apuntat que no s’incorporava un punt concret de la moció, al·legant que el document en qüestió era massa complex hi s'havia de procurar de tenir un consens ampli entre tots els grups municipals.

Durant l'exposició de la moció, Mònica Aymerich, regidora del Poble Actiu Sarrià, ha estat molt crítica per la retirada d’un dels punts d’aquesta moció, assegurant que no entenen aquesta acció però que, malgrat tot, celebren que el motiu sigui per finalment buscar un màxim consens. Aymerich ha anat exposant diverses observacions pel que fa a la productora que realitza els continguts a l’emissora. Segons el seu punt de vista, el concurs s'ha fet 'a mida' i ha preguntat sobre el pressupost destinat a la treballadora municipal. En aquest punt, la regidora d’Hisenda Encarna Jimenez ha assegurat que la treballadora manté integre el sou i que en cap cas, l’empresa productora cobrarà aquests diners. Cal destacar que segons el mateix clausulat del contracte amb la productora, aquesta partida econòmica s'ha de destinar a la plaça laboral de l'emissora municipal. La membre del PAS, també ha manifestat que treballadors i voluntaris 'varen ser apartats', tot afirmant que actualment no hi ha treballadors municipals. Al mateix temps, ha assegurat que l’emissora té 'deixadesa informativa' i 'una web desactualitzada'. Per tot plegat, Aymerich ha demanat un informe del secretari que no hi hagi irregularitats, i que tornin els treballadors fundacionals mentre es rescindeix el contracte amb l'empresa productora.

Enrique Porcar del grup municipal de Cs, ha posat de manifest la necessitat d'aprovar un reglament i que, tot i el 'sobrecost del servei' aquest 'no sigui de qualitat'. Narcís Farroni de JuntsXSarrià, ha remarcat que un dels punts de la moció és la dimissió del regidor de comunicació, tot assegurant que es 'manipulen interessos' amb certes accions. Pel que fa als Socialistes, s'han mostrat comprensius amb els arguments del PAS,  tot afirmant la seva voluntat de que s'aclari la situació del reglament a fi de bé, preguntant si la treballadora municipal tornarà al seu lloc de treball i reiterant unes respostes clares. Finalment aquest punt ha estat aprovat per majoria absoluta de 7 vots a favor i 6 en contra, exceptuant el que està pendent de consensuar.

 Al torn obert de preguntes, s'han exposat diverses qüestions:

 El regidor de ciutadans ha preguntat per la compra de tablets i aparells tecnològics, qualificant l'acció com una ''compra dubtosa i exegerada' per part de l'ajuntament. L'Alcalde ha respost que són equipaments necessaris pel dia a dia de l'Ajuntament. Narcis Farroni de JuntsxSarrià, ha fet un apunt sobre la problemàtica de la parada de bus davant de l’estanc; en aquest sentit Farroni destaca que els usuaris manifesten no poden estar a la marquesina perquè hi aparquen els vehicles tot dificultant l'accés. Sobre aquest tema, el batlle ha assegurat que transmetrà la qüestió a la Policía Local. Farroni també ha manifestat la seva preocupació per la situació actual de la Residència de dia. Com a resposta, el mateix Alcalde ha assegurat que encara no poden confirmar una data d'inici de les obres.

 Pel que fa als socialistes; Estela López ha exposat diverses questions com ara la seguiment dels incidents Auladell, en aquest punt han demanat quines gestions s’han realitzat per buscar un altre emplaçament de l’empresa, l’alcalde li ha respost que la zona d’en Xuncla, seria un possible espai per a l’empresa i dur a terme amb més tranquilitat la seva activitat. En aquest sentit, l’alcalde Narcís Fajula, ha explicat que l’empresa portarà a terme millores a les seves instal·lacions. A banda, la regidora socialista també ha preguntat sobre l’estudi d’incidència sobre la campanya “Compra a Sarrià” En aquest punt el regidor de Promoció Econòmica Josep Maria Santiago ha assegurat que la campanya ha estat molt ben rebuda i que es preveu que sigui anual, per la seva banda el Batlle ha afegit que ha estat una prova pilot i que s’haurà d’anar regularitzant la iniciativa. Quim Rodríguez (PSC) ha celebrat el desenllaç del nou espai per realitzar el Mural de Claudia Perez fruït de la votació de la proposta artística de la Sala d’Exposicions Dolors Xabé. Rodríguez també va preguntar sobre la situació en què es podrà trobar la Festa Major d’enguany. En aquest sentit, Jordi Estefanell (Regidor de Cultura), ha assegurat que mantindràn tots els actes possibles però que l’actualitat de la pandèmia i el desenvolupament de la mateixa marcarà molt el futur i les característiques de la Festa Major.

 Edgar Castellanos (PAS) ha tornat a preguntar pel cas de la carta del treballador de la ràdio municipal, questionant si aquest document es va realitzar a petició de l'equip de govern, fruit de la incertesa de les tasques del treballador. Aquesta és una qüestió que des del grup municipal, ja havien exposat amb anterioritat i l’Alcalde, en aquest sentit, ha respost que treballador i tutor, han demanat una reunió per parlar de quines tasques actuals gestionaria.  Castellanos, a banda, va preguntat per les entitats esportives i la gestió dels horaris del pavelló municipal, el regidor d’esports li va respondre que van esperar fins a tenir la certesa de quan els pavellons es poguessin obrir i amb quines condicions a l’espera de saber noves mesures decratades per generalitat i autoritats sanitàries. A banda i dins del torn de precs i preguntes, la regidora Irene Iglesies (PAS) va preguntar per les línies estratègiques i polítiques en temes de joventut per aquest curs 2020-2021. Sobre aquest tema, l'Alcalde ha agraït la tasca de la regidora del Poble Actiu trobant 'molt encertades' les reunions i trobades realitzades fins ara. Aymerich (PAS) per la seva banda, va acabar demanant la possiblitat d'assistència de públic als pròxims plens (en cas de fer-se telematicament) .