L'Ajuntament de Sarrià de Ter instal·larà el servei de recollida porta a porta després de l'estiu del 2021

El ple ordinari del mes de novembre es va celebrar ahir després que s’ajornés una setmana per l’anul·lació de la primera convocatòria de la sessió extraordinària dedicada a la votació del pressupost municipal i la relació de llocs de treball del 2021. En aquest ple ordinari es van aprovar la totalitat dels punts sotmesos a votació de l’ordre del dia, tots per unanimitat o majoria absoluta.

Entre els punts tractats, destaca l’aprovació de la proposta relativa de l’annex pel servei de recollida selectiva i valorització dels residus municipals mitjançant recollida porta a porta entre l’Ajuntament de Sarrià de Ter i el Consell Comarcal del Gironès. L’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, va explicar durant el ple que el servei de recollida porta a porta s’instaurarà al municipi a finals de l’estiu del 2021.

Es van aprovar per unanimitat les propostes relatives a la renovació del conveni de col·laboració pel desenvolupament econòmic local, d’ocupació planificació estratègica entre l’Ajuntament de Sarrià i el Consell Comarcal; així com l’addenda de col·laboració entre l’Escola de Música del Gironès i el consistori per a la implantació d’una escola de música pel curs escolar 2020/21; i la moció per les beques i ajuts de cultura al sector creatiu dels àmbits artístics de Sarrià de Ter.

Per altra banda, es van aprovar també per majoria absoluta la moció sobre reconèixer la unitat de la llengua catalana i la moció del nou institut d’Educació Secundària i l’oferta educativa. Aquest punt, tot i no tenir cap vot en contra, va rebre la resposta de la regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter, Mònica Aymerich, que va destacar la precipitació al voltant de la construcció del nou institut al municipi.

Aquest mateix mes de desembre està convocat un ple municipal extraordinari sobre Medi Ambient que pretén tractar la problemàtica amb les olors de la fàbrica d’Hinojosa, i les obres de millora relatives al Pla de Gestió d’Olors.