Poble Actiu Sarrià de Ter reitera la seva posició contrària al pressupost municipal del 2021 i aposta per unes propostes més socials, públiques i culturals

El pressupost municipal de l’exercici 2021 de Sarrià de Ter es va aprovar per majoria simple en el passat ple extraordinari celebrat el 16 de novmbre. L’únic partit municipal que va votar a favor va ser Esquerra Republicana, mentre que el PSC es va abstenir i el PAS, Junts i Ciutadans van votar en contra. El principal partit de l’oposició, el PAS, reitera ara el seu vot contrari i presenta una sèrie de propostes alternatives al pressupost aprovat.

Des del partit municipal recriminen la desigualtat de subvencions a les entitats culturals del poble, la major despesa en seguretat que en serveis socials i destaquen el dispendi en administració general de l’Ajuntament que suposa el 40% del pressupost. També posen el focus sobre la reducció de les ajudes de servei bus per als joves, l’augment dels sous de l’alcalde i els regidors, la despesa en festes i, per acabar, critiquen la partida a la ràdio municipal cap a una empresa privada i l’augment insuficient de les partides en serveis socials.

El PAS ja va explicar a l’equip de govern els motius pels quals decidia votar en contra del pressupost municipal durant el ple extraordinari. La regidora de Poble Actiu Sarrià de Ter, Irene Iglesias, destaca la despesa en seguretat comparada amb els serveis socials.

Des del partit aposten per una ràdio municipal pública i més oberta, per menys policia i més agents cívics, per un Ajuntament més transparent i participatiu, també proposen un jovent organitzat, reduir el sous dels governants, organitzar unes festes populars més properes, i pretenen potenciar la cultura i impulsar l’àrea de serveis socials.

 

Imatge: PAS