El protocol de seguretat contra la Covid-19 de les eleccions va funcionar de manera correcta a Sarrià, però la participació va baixar 30 punts

La situació epidemiològica era la principal complicació a l’hora de celebrar les eleccions d’ahir diumenge, i l’Ajuntament de Sarrià de Ter va preparar un protocol de seguretat perquè els electors poguessin votar amb el mínim risc de contagi. Aquest protocol va funcionar durant tota la jornada electoral, però més de 1.500 sarrianencs van decidir no votar.

Això va provocar una baixada de més de 30 punts respecte les eleccions del 2017, quan la participació va assolir el 87%. L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, reconeix que el 56% és un percentatge baix de participació però es mostra satisfet per com van funcionar els protocols de seguretat.

L’Ajuntament va anunciar dies abans de les eleccions que es realitzarien testos d’antígens a tot el personal dels col·legis electorals abans i després dels comicis. Narcís Fajula afegeix que els treballadors municipals i membres de les meses es van sentir segurs durant les votacions i agraeix el seu paper.

Des de Junts per Cat, el partit més votat al municipi, agraeixen també el treball dels partits polítics per celebrar unes eleccions amb el mínim risc de contagi. Apunten també que un membre d’una de les meses de La Cooperativa va necessitar assistència mèdica, i li desitgen una ràpida recuperació. 

 

Imatge: Narcís Fajula