Junts per Cat és la llista més votada en les eleccions al Parlament a Sarrià de Ter

Junts per Cat va ser el partit amb més vots a les eleccions al Parlament de Catalunya a Sarrià de Ter, amb un total de 633 vots, el que representa un 29%. El van seguir ERC amb el 23% i 501 vots i el PSC amb el 19% i 416 vots. L’ordre dels partits restants va ser la CUP amb un 9%, Vox amb el 6%, Ciutadans i En Comú Podem amb el 3%, i el PDeCAT i el PP amb poc més de l’1%.

D’aquesta manera es va repetir la victòria de Junts per Cat del 2017, tot i que s’hagi constituït com a nou partit. En les passades eleccions, Junts, ERC i el PSC van ser els tres partits més votats a Sarrià, però Junts i el PSC han augmentat el percentatge i ERC l’ha baixat de manera lleugera.

El regidor de Junts per Sarrià a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Narcís Farroni, valora de manera molt positiva aquests resultats no només per Junts, sinó també per tot l’independentisme.

Les úniques candidatures amb representació parlamentària que han augmentat el seu nombre total de vots a Sarrià de Ter respecte el 2017 són el PSC i la CUP. El bloc independentista ha obtingut al voltant del 60% dels vots a Sarrià, i ha augmentat davant les últimes eleccions al Parlament. Narcís Farroni celebra aquesta pujada de l’independentisme tot i la baixa participació, i agraeix també la feina feta per tot el personal dels col·legis electorals.

Per altra banda, la candidatura que més ha baixat respecte el 2017 en percentatge i total de vots és Ciutadans, registrant una disminució del 15% del suport electoral a Sarrià de Ter.