Salt prohibirà l'accés dels gossos a 13 espais municipals per garantir-ne la salubritat

 

Segons l'ajuntament saltenc la iniciativa vol lluitar contra l'incivisme a places i parcs municipals un cop aprovada i amb l'entrada en vigor de la nova ordenança de tinença d'animals, i després d'una nova campanya a peu de carrer amb dos informadors d'hàbits higiènics i salut. 

Aquesta  campanya s'ha realitzat durant els darrers 4 mesos i s'ha parlat amb 345 propietaris de gossos a qui s'han repartit més de 700 bosses per recollir excrements, s'han identificat 228 gossos no censats, dels que 128 anaven deslligats (14 de races potencialment perilloses) i 29 gossos de raça potencialment perillosa no portaven morrió.

La regidora de Salut, Isabel Alberch ha explicat que la prohibició d'aquest espais ha estat fruit del treball conjunt realitzat per l'àrea de Salut amb la policia local de Salt. 

"Hem identificat els 13 punts més conflictius i hi estem actuat amb fermesa. Considerem imprescindible realitzar una acció immediata per garantir la higiene i la salubritat dels parcs i places on juguen els nens i la gent passeja i descansa, treballarem contra l'incivisme entre tots", ha declarat la regidora de Salut de Salt, Isabel Alberch

La sanció pot arribar als 750€ i la policia local ja ha preparat un pla de xoc per controlar aquests espais a mesura que es vagin col·locant els cartells. En paral·lel, l'Ajuntament treballa amb noves campanyes informatives i divulgatives. 

"Amb la mesura s'espera poder acabar amb l'incivisme d'alguns propietaris d'animals que sistemàticament embruten places i zones verdes del municipi i que no respecten la normativa actual", ha conclòs la regidora de Salut.

La mesura està previst aplicar-la davant de l'escola les Arrels, als jardinets del passatge de les Bernardes, al cementiri, a la plaça Verdaguer, a la Plaça del President Lluís Companys, als jardinets de la Massana, a les zones verdes de la Plaça Catalunya, a la part dels vianants del c/Guilleries, a la zona verda del c/Filadores, al Passatge el Talleret de Salt, a la Plaça Canigó, als espais verds de la Plaça de la Ciutat d’Olot i a la placeta del carrer Pompeu Fabra.​