Llaços grocs i manifestacions per rebre els reis d'Espanya a les comarques gironines

Centenars de persones es van concentrar davant el pavelló de Vilablareix, Salt o Aiguaviva per expressar el seu rebuig a la presència del rei Felip VI i la reina Letícia, cridant diverses consignes. Els Mossos d'Esquadra van formar un cordó policial. A Aiguaviva es van trobar defensors del Rei convocats per VOX i contraris convocats pels CDR, que van estar separats per al cordó policial dels Mossos.

En el seu discurs que va fer el Rei a l'acte de lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) al Mas Marroch de Vilablareix, envoltat de fortes mesures de seguretat el Rei va defensar la Constitució com a garantia de la convivència democràtica i cívica i una Catalunya de tots i per a tots.

El monarca espanyol va presidir sense cap autoritat catalana, ni el president de la Generalitat, Quim Torra, ni l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas ni cap alcalde, a causa del dur discurs que Felip VI va oferir dos dies després de la violència policial durant el referèndum de l'1 d'octubre.

Els premis Fundació Princesa de Girona, dotats amb 10.000 euros, reconeixen la trajectòria de joves d'entre setze i trenta-cinc anys i també la tasca d'una entitat que treballi pels joves, guardó que aquest any s'ha concedit per primera vegada a una organització internacional.

En la novena edició dels premis, s'ha reconegut l'enginyera química de Càceres María Escudero i el químic sevillà Guillermo Mínguez (premis Recerca Científica ex aequo), l'enginyer aeronàutic barceloní José Miguel Bermúdez (premi Empresa), l'emprenedora social madrilenya Arancha Martínez (premi Social) i l'organització francesa Article 1 (premi Entitat Internacional) a la cantant granadina Soleá Morente i el violoncel·lista madrileny Pablo Ferrández (premis Arts i Lletres ex aequo).

 

Foto : Manel Lladó (El Punt Avui)