Més de 12.000 persones reivindiquen la llibertat amb una sardana al voltant de l'Estanya de Banyoles

En el manifest que representants de les entitats organitzadores i d’Òmnium Cultural han llegit a l’escenari, s’ha tornat a reivindicar la llibertat dels presos i exiliats i també que es faci efectiva la república catalana. Igualment, han fet un clam per la llibertat d’expressió i de manifestació o reunió, amenaçades per la Llei Mordassa i per l’arbitrarietat del poder judicial. 

La Sardana per la Llibertat ha superat amb escreix les expectatives de participació i ha sigut un èxit organitzatiu. Marc Grabuleda, portaveu de l’organització, parlava amb emotivitat de la fita: “Estem molt satisfets i emocionats de l’èxit de la convocatòria i de la mobilització popular. Només serà a partir de la mobilització que es farà efectiva la república i s’evitarà que es vulnerin, de forma sistemàtica, els drets del poble.” 

A banda dels dotze mil assistents també hi han participat més de dos-cents voluntaris que han fet possible la Sardana per la Llibertat. Una cinquantena d’autocars han vingut de diferents punts del país per reclamar la llibertat dels presos polítics i la construcció de la república catalana. Entre altres, la germana del conseller Lluís Puig i del president Carles Puigdemont han estat presents a l’acte,  que ha estat retransmès en directe per Ràdio Banyoles.

 

Fotos: Sílvia Poch