El Govern celebrarà un Consell Executiu a Sant Julià de Ramis el pròxim 1 d'octubre.

Previous Next

 

La trobada de l’executiu es traslladarà excepcionalment a dilluns ja que habitualment té lloc els dimarts al Palau de la Generalitat i es tractarà la situació generada des d'aleshores a Catalunya. Segons va explicar la portaveu del Govern, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, un any després del referèndum "és un bon moment per fer balanç i posar junta tota la informació que afecta als departaments i a la societat". "És evident que és un dia especial", va afegir. Artadi també va comentar que hi haurà un record per al Govern "que hi havia aleshores i que hauria de ser el que estigués ara". 

Concretament, en la reunió es farà “balanç, valoració i un recull de tot el que va passar al voltant de l’1-O, des de l’èxit de participació fins a la repressió d’aquell dia, les incidències mèdiques, les escoles que es van haver de tancar per l’actuació policial, els funcionaris i treballadors públics que tenen causes obertes, o la repercussió al mon digital”, segons va detallar.

Sant Julià de Ramis és el municipi on residia Carles Puigdemont i on el passat 1-O havia de votar, però l'entrada de la Guàrdia Civil a l'interior del poliesportiu minuts abans que obrís com a col·legi electoral, a les nou del matí, ho va impedir. Puigdemont va votar a Cornellà del Terri i dues hores més tard va visitar el pavelló, on va ser rebut per centenars de persones.

D'altra banda Sant Julià de Ramis es prepara per refermar l'1 d'Octubre, i homenatjar tots els veïns i veïnes que, de manera democràtica i pacífica, van exercir de ciutadans lliures i compromesos amb el nostre país en el referèndum d'ara fa un any. El dilluns 1 d'octubre es viurà una jornada reivindicativa i d'afirmació del poble de Sant Julià de Ramis, al costat de la democràcia i la voluntat de lluitar per la justícia i la llibertat dels presos polítics i exiliats i ha preparat tot un programa d'actes: A les 7.30 h hi haurà a la plaça 1 d’octubre xocolatada i coca, a les 8 h Emissió en directe del programa de ràdio “El Món a Rac 1” conduït per Jordi Basté. A les 8.30 h Pintada d’un graffiti a la façana del Pavelló per recordar l’1-O.

A les 9.03 h hi hauran Salves en honor en reconeixement a les víctimes de les càrregues policials de l’1-O, amb els Trabucaires de la Costa Roja i altres colles de Catalunya i construcció d’un castell en record dels presos polítics i els exiliats, a càrrec de la colla castellera els Marrecs de Salt, tot seguit parlaments i lectura del manifest. A les 9.30 h Constitució de la Mesa Electoral, arribada de l’urna i inici de la votació amb la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?” i seguidament es farà l'acte institucional a l’Ajuntament amb l’assistència del Govern de la Generalitat.

A partir de les 10 h Escriptura de cartes i missatges que es faran arribar a tots els presos polítics i exiliats. A les 12 h Inauguració de l’exposició “Crònica contra la por” del pintor i escultor José Luis Terraza i de l’exposició de fotografies “Exp.UO-SJR: Mans enlaire!...” de Toni Ferragut. Durant l’acte es descobrirà l’escultura donada per l’artista al poble de Sant Julià de Ramis. A les 14 h Arrossada popular. Venda de tiquets per a l’arrossada a l’Aula de lectura i Llibreria Les Voltes. Preu 10 € fins els 28 de setembre. A les 4 xerrada col·loqui amb l’antropòleg Manuel Delgado. A partir de les 18 h Actuacions musicals amb la participació dels grups: PelukAss, Orquestra Maribel, Masovera Barbuda, Pulpopop, Germà Negre, Fina, Carmen 113, Ramon Mitjaneta, R4 Trio, Pau Brugada i Uri Pujolràs, Buena Onda i Orelles de Xocolata i projecció d’imatges relacionades amb l’1-O a Sant Julià.