Sant Julià de Ramis vol commemorar l'1-O en positiu tot i la violència que van patir

Puigtió ha detallat que el dia començarà al matí “com fa un any, amb una xocolatada i coca” a les 7.30 h. L'emissió en directe del programa de Jordi Basté El món a RAC1. A partir de les 8.30 h, dos artistes pintaran un grafit commemoratiu a la façana del pavelló per recordar l'1-O.  A les 9 h, una seixantena de trabucaires faran el mateix camí que va fer la Guàrdia Civil i realitzaran Salves en honor a les víctimes de les càrregues policials de l’1-O, hi participaran els Trabucaires de la Costa Roja i altres colles de Catalunya i es farà la construcció d’un castell en record dels presos polítics i els exiliats, a càrrec de la colla castellera els Marrecs de Salt, tot seguit parlaments d'un veí de Sant Julià, Jaume Casamitjana, l'alcalde, el president del Parlament, Roger Torrent i el president de la Generalitat, Quim Torra i tot seguit lectura del manifest. 

 

A les 9.30 h constitució de la Mesa Electoral, arribada de l’urna i inici de la votació amb la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?” i seguidament acte institucional a l’Ajuntament amb l’assistència del Govern de la Generalitat. A partir de les 10h es farà una escriptura de cartes i missatges que es faran arribar a tots els presos polítics i exiliats. A les 12 h Inauguració de l’exposició “Crònica contra la por” del pintor i escultor José Luis Terraza i de l’exposició de fotografies “Exp.UO-SJR: Mans enlaire!...” de Toni Ferragut. Durant l’acte es descobrirà l’escultura donada per l’artista al poble de Sant Julià de Ramis. A les 14 h Arrossada popular. Venda de tiquets per a l’arrossada a l’Aula de lectura i Llibreria Les Voltes. Preu 10 € fins els 28 de setembre.

A les 16 h xerrada col·loqui amb l’antropòleg Manuel Delgado. I a partir de les 18 h actuacions musicals amb la participació dels grups: PelukAss, Orquestra Maribel, Masovera Barbuda, Pulpopop, Germà Negre, Fina, Carmen 113, Ramon Mitjaneta, R4 Trio, Pau Brugada i Uri Pujolràs, Buena Onda i Orelles de Xocolata i projecció d’imatges relacionades amb l’1-O a Sant Julià. Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis