El Govern Català dóna llum verda a rescindir la concessió a Agissa per incompliment del contracte

La Comissió Jurídica Assessora, ha avalat que es rescindeixi la concessió a Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter SA  per haver incomplert el contracte. El dictamen de la comissió recull que la societat va deixar de fer inversions i reposicions a la xarxa d'aigües per valor de 10 milions d'euros entre els anys 1992 i 2012.

El setembre de 2017, el jutjat d'instrucció va apartar l'empresa privada de la gestió davant la investigació als seus directius pels delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, falsificació i malversació de diners públics. El passat mes de novembre de 2019, va tenir lloc una roda de premsa al consistori gironí on els 3 ajuntaments de Girona Salt i Sarrià  informaven que s’iniciaria el procés per rescindir el contracte amb l’empresa. A l'espera d'escoltar els arguments de Girona SA, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, afirmava que l'informe obre la porta a iniciar els tràmits per a resoldre per anticipat el contracte que aquest, acaba aquest any. 

A la roda de premsa, l’alcaldessa de Girona l’acompanyava el regidor de Salt Àlex Barceló, i l'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula. Per la seva banda, Madrenas va apuntar que es van detectar una sèrie d'incompliments en els anys 1992 i 2012. Concretament, l'informe apunta que Girona SA havia d'invertir 11,6 milions d'euros, d’aquests en van mancar segons l’alcaldessa, 4,6 milions aproximadament. El soci privat de l'empresa mixta havia de fer amortitzacions per valor de 8 milions d'euros i només en va fer per valor de 2,6 milions. En total, deu milions d'euros que Girona SA va deixar d'aportar a l'empresa on compartia accionariat amb els tres consistoris.

Per la seva banda, Madrenas ha mantingut que amb els ajuntaments de Salt i Sarrià hi ha hagut sempre una bona relació a l'hora d'avançar en aquest àmbit i que al final la municipalització de l'aigua ha d’acabar sent una realitat. Precisament Narcís Fajula alcalde de Sarrià de Ter, va afegir que ja fa temps que aquesta, era la proposta més viable a l’hora de plantejar municipalitzar l’aigua, Fajula va apuntar en el seu moment que en un futur si es veiés un canvi a millorar, es plantejarien una altra opció, però de moment, no seria el cas. Ara, la comissió ja ha emès el seu dictamen. L'informe se centra a analitzar si la societat mixta va incomplir o no els termes de la concessió, amb aquesta avalació de la Comissió permetrà que es pugui tornar a reprendre el procés per rescindir el contracte a Agissa i la municipalització del servei d'aigües, sigui més a prop.

Imatge Arxiu: Ràdio Sarrià.