L’Ajuntament de Sarrià de Ter aprova les mesures a les afectacions mediambientals del municipi i la seva àrea urbana

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va celebrar ahir un ple municipal extraordinari per revisar totes les accions relacionades amb l’impacte mediambiental del municipi. L’acte del dia només comptava amb el punt sobre les mesures a les afectacions mediambientals de Sarrià de Ter i la seva àrea urbana, i es va aprovar per unanimitat.

L’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, va llegir un document consensuat entre tots els grups municipals del consistori, que repassava les problemàtiques mediambientals del municipi, les millores que s’hi han fet i les propostes i demandes que fan com a Ajuntament. Un dels temes més tractats va ser la gestió d’olors amb la fàbrica d’Hinojosa, i es va concloure que les millores són evidents però s’ha de seguir treballant. Narcís Fajula llegeix els resultats de l’empresa Odournet, companyia assesora del consistori que fa el seguiment del Pla de Gestió d’Olors.

Tots els grups municipals van tenir el seu torn de paraula, el qual van aprofitar per agraïr el treball dels tècnics i del mateix Ajuntament per dur a terme les millores i el document unificat. Des de Poble Actiu Sarrià de Ter, però, admeten que la despesa d’un ple extraordinari per tractar els aspectes mediambientals es podria estalviar, i revisar-los d’una altra manera. Així i tot, la regidora del PAS a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Mònica Aymerich, demana també que es tractin més temes d’abast mediambiental, ja que el ple es va centrar en l’apartat industrial.

Aquest serà, en principi, l’últim ple municipal del 2020, tot i que falta veure què passarà amb el recurs presentat per Ciutadans Sarrià de Ter sobre l’anul·lació del ple extraordinari en el qual es van aprovar el pressupost municipal i la relació de llocs de treball del 2021.

 

Imatge: Hinojosa